White label kickbox

white label kickbox

Workshop info

De levenscyclus van producten en diensten wordt steeds korter. Binnen jouw organisatie zitten daarentegen medewerkers die vol met ideeën zitten. Ideeën over hoe ze hun werk kunnen verbeteren, maar ook met ideeën die succesvolle nieuwe producten en diensten kunnen opleveren voor jouw organisatie. Het is echter lastig om van een eerste idee te komen tot een concept waar al een eerste toetsing heeft plaatsgevonden omtrent wenselijkheid of haalbaarheid.

Adobe heeft daartoe in 2015 de Kickbox bedacht. Wij hebben onze eigen variant ontwikkeld: de White Label Kickbox!

De kickbox is gebaseerd op de Lean Startup methodiek. De box bevat een aantal stappen waarmee jouw medewerkers hun idee kunnen uitwerken, onderbouwen en uiteindelijk intern kunnen pitchen. Aan de hand van 12 stappen verkent/ leert een medewerker en/of een team:

  • het grotere plaatje achter het idee: visie, missie en relevante stakeholders
  • de waarde van het idee voor de klant
  • aanscherpen, testen en prototypen van het idee
  • de klantreis
  • het business model: is sprake van een hobby of zit er een business in?
  • pitchen om steun te krijgen voor een volgende stap

Als organisatie kan je op deze manier nieuwe producten en diensten ontdekken. Tegelijkertijd draagt de box actief bij aan het ontwikkelen van meer ondernemerschap van medewerkers. De box is geschikt voor zowel individuele medewerkers als voor teams.

Als het team de box succesvol toepast is het resultaat een verhaal, een pitch met een heldere visie en missie. Het team kan goed beschrijven welke taken de klant heeft, welke problemen de klant ervaart bij het uitvoeren van die taken en hoe zij hier met product of dienst op inspelen. Het product of de dienst wordt onderbouwd met een businessmodel. Het team heeft klanten gesproken om de aannames uit het idee te controleren. En het idee is al tastbaar gemaakt en vertaald in een allereerste minimale versie van het product of de dienst. Daarnaast hebben zij zich al doende de basisprincipes van Lean Startup en Design Thinking eigen gemaakt.

Je eigen organisatie kickbox

Wij hebben ervaren dat de box nog meer impact heeft als deze aangepast is naar de context van de organisatie en ook de bijbehorende ‘look and feel’ heeft. Op die manier voelen de medewerkers dat het management deze benadering actief ondersteunt. Om die reden bieden wij de mogelijkheid om je eigen kickbox door ons te laten samenstellen!

White label adobe kickbox

Ignition box en coaching

De praktijk leert dat teams die aan de slag gaan met de Kickbox toch behoefte hebben aan tussentijdse coaching en een spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’. Pimcy biedt de mogelijkheid tot coaching van één of meerdere teams gedurende de periode dat ze met de box aan de slag gaan. Een programma duurt zo’n 3 tot 4 maanden en heeft 3 tot 6 coachingssessies, afhankelijk van de behoefte van het bedrijf.

>

Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie!

 

 

Contactformulier

Naam

E-mail

Telefoonnummer

Ik wil meer informatie over

Door te "Verzenden" ga ik akkoord met de Privacyverklaring.