Playing Lean – Lean Startup

playing lean

Workshop info

Lean Startup is zeker niet alleen relevant voor Startups, maar juist ook voor gevestigde bedrijven! De basisprincipes laten zich makkelijk vertalen naar de context van grotere organisaties, met als resultaat sneller en succesvoller innoveren tegen lagere kosten.

Playing Lean is een bordspel dat geïnspireerd is op de internationale bestseller ‘The Lean Startup’ van Eric Ries. Met Playing Lean leer je in een risicoloze omgeving de principes van Lean Startup toe te passen.

lean startup workshopJe vormt met jouw teamgenoten een fictieve startup en strijdt tegen andere startups om de gunst van de markt te veroveren. Dit betekent dat je strategische keuzes moet maken over waarvoor je jouw resources inzet: producten/ diensten, jouw bedrijf (technische capaciteit, inbound marketing, innovatie cultuur) of experimenten. Tijdens het spel legt de facilitator de link naar de praktijk en komt met herkenbare voorbeelden. Terwijl je speelt leer je zo de basis van Lean innovatie.

Daarnaast observeren we ook jouw innovatie skills. Ben je de hipster, hustler of hacker? We kijken naar de team dynamiek, de manier van spelen en je gedrag. En geven ook feedback op dit aspect. Want het succes van een startup gaat niet alleen over het beheersen van technieken, maar is ook afhankelijk van het team.

Voor Playing Lean is zowel een social media als een fintech scenario beschikbaar.

Vervolgens gaan we in tweede deel van deze workshop aan de slag met een casus van jullie organisatie. Op die manier leer je de basisprincipes onmiddellijk toepassen en wordt de toegevoegde waarde van Lean Startup voor gevestigde organisatie duidelijk.

Meer over Playing Lean

Meer informatie