Playing Lean – Lean Startup

Playing Lean

Workshop info

Playing Lean is een serious game om de basisprincipes van Lean Startup en Waarde Propositie Ontwerp te leren. Het bordspel is geïnspireerd is op de internationale bestseller ‘The Lean Startup’ van Eric Ries. Met Playing Lean leer je in een risicoloze omgeving de principes van Lean Startup toe te passen. In 2016 werd Playing Lean gelanceerd via Kickstarter. Tientallen sessies zijn door ons gefaciliteerd. In 2018 werd de nieuwe versie gelanceerd, weer via Kickstarter. Playing Lean 2 is nog leuker en spannender, en werkt met een actueel scenario: je speelt als een startup in de hospitality sector.

Je vormt met jouw teamgenoten een fictieve startup en strijdt tegen andere startups om de gunst van de markt te veroveren. Dit betekent dat je strategische keuzes moet maken over hoe je jouw werknemers inzet: gaan ze bouwen aan je product, gaan ze experimenteren om de wensen van de klant te leren kennen of gaan ze de markt in om aan die klant te verkopen? Ook kun je bieden op waardevolle extra’s waardoor jouw bedrijfsvoering makkelijker zal verlopen.playing lean workshop

Tijdens het spel legt winnaars playing leande facilitator de link naar de praktijk en komt met herkenbare voorbeelden. Terwijl je speelt leer je zo de basis van Lean innovatie.

Daarnaast observeren we ook jouw innovatie skills. We kijken naar de team dynamiek, de manier van spelen en je gedrag. En geven ook feedback op dit aspect. Want het succes van een startup gaat niet alleen over het beheersen van technieken, maar is juist ook afhankelijk van het team.

Je zult ervaren dat je gedurende het spel steeds fanatieker wordt. Je wil immers winnen!

Uitbreiding naar volledige workshop

De game is uit te breiden met een vervolgdeel, dit is ook aan te raden voor een betere vertaling naar de eigen context. Bij voorkeur gaan we aan de slag met een casus van jullie organisatie. Op die manier leer je de basisprincipes onmiddellijk toepassen en wordt de toegevoegde waarde van Lean Startup voor de eigen organisatie duidelijk.

>

Meer weten?

 

Contactformulier

Naam

E-mail

Telefoonnummer

Ik wil meer informatie over

Door te "Verzenden" ga ik akkoord met de Privacyverklaring.