Innovatie Portfolio Management

innovatie portfolio management

Workshop info

Opleiding Innovatie Portfolio Management

Binnen organisaties lopen vaak meer projecten dan men aan kan. Iedereen is druk en de waan van de dag regeert. Het is niet altijd duidelijk of alle projecten daadwerkelijk bijdragen aan de strategie van de organisatie. Projecten worden eigenlijk nooit stopgezet. Toch zou er ook ruimte moeten zijn voor innovatieve projecten, zou men bezig moeten zijn met de dag van morgenInnovatie portfolio management is een strategische blik op de portfolio van de organisatie. We dienen ons eerst af te vragen

“Zijn we wel met de juiste dingen bezig?”

en pas daarna “Doen we de dingen juist?” In deze opleiding houden we ons bezig met hoe we de eerste vraag kunnen beantwoorden: “Zijn we met de juiste dingen bezig?”

Wat leer je in deze 1 daagse training Innovatie Portfolio Management?

  • Wat is innovatie portfolio management?
  • Welke types innovatie zijn er?
  • Wat is een innovatie strategie?
  • Hoe kun je bestaande en nieuwe initiatieven categoriseren?
  • Wat is een stage gate proces?
  • Hoe kun je prioriteren?
  • Welke KPI’s zet ik wanneer in?

Serious Game Portfoliomanagement

We gaan aan de slag om de projectportfolio voor het fictieve bedrijf “Helder & Schoon” te optimaliseren. Hierbij pas je tijdens de game stapsgewijs een aantal belangrijke principes van innovatie portfoliomanagement toe. We leren ook dat het type innovatie bepaalt welk soort ontwikkelingsproces toegepast zou moeten worden. Vervolgens gaan we dieper in op de theoretische principes en leggen we de link naar de eigen organisatie. Hoe hebben wij dit eigenlijk geregeld? Hoe is bij ons deze verdeling? Zou dit anders moeten? En zo ja, hoe pakken we dit aan?

Er is voldoende tijd om juist met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren.

>

Meer weten?