LEGO® SERIOUS PLAY®

speelse werkvormen

Workshop info

De LEGO® SERIOUS PLAY® methode is ontworpen om innovatie en bedrijfsprestaties te verbeteren. LEGO® SERIOUS PLAY® zorgt voor meer reflectie en stimuleert een betere dialoog- voor iedereen in de organisatie.

De kern – van 2D naar 3D

Soms zijn 2D technieken zoals brainstorms, visualisaties en discussies niet voldoende om een vraagstuk van alle kanten te bezien. Wat als je dit vraagstuk vanuit een 3D perspectief kunt bezien?

Lego Serious Play - Pimcy Lego Serious Play

LEGO® SERIOUS PLAY® is een gefaciliteerde communicatie- en probleemoplossend proces. Deelnemers komen aan de hand van vragen steeds dieper tot de kern. Iedere deelnemer bouwt zijn eigen 3D LEGO® model op basis van de gestelde vragen met speciaal geselecteerde Lego stukken. Dit bouwproces is zeer intuïtief, je handen lijken soms een eigen leven te leiden. De deelnemers geven zelf betekenis aan hun 3D modellen. Aan de hand van de modellen vindt er groepsdiscussie, kennisuitwisseling, probleem oplossing en besluitvorming plaats. De methode zorgt ervoor dat individuele inbreng maximaal is – iedereen wordt gehoord.

lego serious play

Door de LEGO® SERIOUS PLAY® materialen en methode gebruiken, verken je relaties en verbindingen tussen mensen en hun wereld, leer je de dynamiek te herkennen, kun je meerdere scenario’s verkennen en leer je nieuwe mogelijkheden te zien. Vanwege de fysieke uitingsvorm kun je makkelijker inhoudelijke, kritische gesprekken hebben zonder iemand te kwetsen. Je leert de echte problemen te bespreken, en elkaars gezichtspunt hierin te herkennen.

Wanneer LEGO® SERIOUS PLAY®?

LEGO® SERIOUS PLAY® is breed toepasbaar. Pimcy zet deze methode o.a. in voor de volgende zaken

  • idee generatie
  • prototyping – ontwikkelen van een Minimum Viable Product
  • teamontwikkeling
  • bij complexe vraagstukken
  • bij het in kaart brengen van verbanden en connecties
  • scenario analyse

Gecertificeerde facilitators

Lego Serious Play - Pimcylego serious play

Onze facilitators zijn allen gecertificeerd en hebben een opleiding van 4,5 dag gevolgd om LEGO® SERIOUS PLAY® workshops te mogen verzorgen.

>

Meer weten?

 

Contactformulier

Naam

E-mail

Telefoonnummer

Ik wil meer informatie over

Door te "Verzenden" ga ik akkoord met de Privacyverklaring.