Idee Management

idee management opleiding

Workshop info

Idee Management training

Medewerkers zitten vol met ideeën. Immers, zij komen dagelijks in aanraking met de klant, zien wat er fout gaat op de werkvloer en brengen zelf soms kleine verbeteringen aan – helaas alleen voor de eigen afdeling. Ook buiten de organisatie zijn volop ideeën. Onverwachte samenwerkingen, technologieën uit andere branches, kunnen een welkome stimulans brengen voor innovatie. Het ophalen van deze ideeën is echter niet eenvoudig. Je kunt een ideeënbus neerzetten, maar de ervaring leert dat dat weinig enthousiasme geeft. Bovendien wordt er vaak slecht opgevolgd, waardoor de motivatie alleen maar zakt.

Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse digitale tools om dit proces makkelijker te maken. Maar dan nog is succes niet evident. Je zult het ophalen van ideeën als een echt proces moeten beschouwen, het idee management proces.

In deze opleiding leer je idee management gestructureerd aan te pakken, en maak je kennis met twee digitale tools Xibe en AcceptMission

Wat leer je in deze 1 daagse training?

 • Wat is Idee Management en welke stappen vallen te onderkennen?
 • Hoe zorg je ervoor dat je op succesvolle wijze ideeën verzamelt, selecteert en uitvoert?
 • Hoe combineer je offline en online tools?
 • Werk aan je eigen Idee Challenge voor jouw organisatie
 • In twee groepen werken we aan een casus waarbij je aan de slag gaat met diverse online en offline tools om het idee management proces uit te voeren. Hierbij wissel je telkens van rol: je bent de ‘organisator’ van de challenge, maar je bent ook ‘deelnemer’. Op die manier leer je het proces vanuit beide perspectieven te zien.

Daarnaast is er voldoende ruimte voor reflectie en inbreng eigen casussen.

Programma 

 1. Introductie
 2. Het idee management proces
 3. Casus
 4. Voorbereiding van de challenge
 5. Ideation: offline en online
 6. Selecteren van ideeën
 7. Opvolgen van ideeën
 8. Realiseren van ideeën
 9. Engagement: hoe zorg je voor betrokkenheid
 10. Jouw eigen challenge plan

>

Meer weten?