DIY innovatie stappenplan

DIY innovatie toolkit

Workshop info

DIY innovatie toolkit- de DOON ignition box

Zelf aan de slag met innovatie?

De levenscyclus van producten en diensten wordt steeds korter. Binnen jouw organisatie zitten daarentegen medewerkers die vol met ideeën zitten. Ideeën over hoe ze hun werk kunnen verbeteren, maar ook met ideeën die succesvolle nieuwe producten en diensten kunnen opleveren voor jouw organisatie.

De ignition box bevat 6 stappen waarin jouw medewerkers hun idee kunnen uitwerken, onderbouwen en uiteindelijk intern kunnen pitchen. Als organisatie kan je op deze manier op een relatief goedkope en efficiënte manier nieuwe producten en diensten ontdekken. De box is geschikt voor zowel individuele medewerkers als voor teams. Om binnen jouw organisatie innovatie nog verder aan te wakkeren, kan de box ook aangevuld worden met een klein budget. Dit budget kan de medewerker dan gebruiken om zijn idee vorm te geven en om deze te valideren bij klanten. Verder kan er bijvoorbeeld ook een tegoedbon voor coaching of een workshop toegevoegd worden aan de box. Deze kan het team gebruiken om het doorlopen van het innovatieproces te verbeteren en te versnellen.

Als het team de box succesvol toepast is het resultaat een verhaal, een pitch met een heldere visie en missie. Het team kan goed beschrijven welke taken de klant heeft, welke problemen de klant ervaart bij het uitvoeren van die taken en hoe zij hier met product of dienst op inspelen. Het product of de dienst wordt onderbouwd met een businessmodel. Het team heeft klanten gesproken om de aannames uit het idee te controleren. En het idee is al tastbaar gemaakt en vertaald in een allereerste minimale versie van het product of de dienst.

DIY variant, € 65,- per box (excl BTW)

Wil je een team binnen jouw bedrijf zelf aan de slag zetten? Bestel dan via het contactformulier één of meerdere Ignition boxen. Per box is 1 uur online coaching inbegrepen! In overleg kunnen we nog een tegoedbon voor additionele coaching of workshop naar keuze toevoegen. Het team bepaalt dan zelf waar zij behoefte aan heeft. Informeer naar de mogelijkheden.

Ignition box bestellen

Ignition box en coaching

De praktijk leert dat teams die aan de slag gaan met de Ignition box toch behoefte hebben aan tussentijdse coaching en een spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’. Pimcy biedt de mogelijkheid tot coaching van een of meerdere teams gedurende de periode dat ze met de box aan de slag gaan. Een programma duurt zo’n 3 tot 4 maanden en heeft 3 tot 6 coachingssessies, afhankelijk van de behoefte van het bedrijf.

Meer informatie