Scroll Top

Pimcy kwartaalupdate Q2 2021

In deze kwartaalupdate leggen we de focus op diversiteit en innovatie. Daarnaast weer interessante artikelen en nieuwtjes!
diversiteit en innovatie

Pimcy’s kwartaalupdate (Q2-2021) – thema diversiteit

pimcy kwartaalupdate
De zomervakantie staat weer voor de deur, hopelijk ga ook jij snel genieten van een paar weken welverdiende rust of andere activiteiten!

Geïnspireerd door alle ophef rondom het EK en de omstreden wet in Hongarije heb ik in deze editie aandacht besteed aan diversiteit. Kijk eens naar beide video’s en lees het artikel. Want diversiteit heeft een aantoonbare positieve invloed op creativiteit, leiderschap en innovatie. Eén van de basisprincipes van Design Thinking is werken met diverse, cross-functionele teams.

In recente blogs stel ik je graag voor aan nieuwe Pimcy teamleden Denisa en Stephane, geef ik uitleg over het opzetten van een ideation challenge en zie je het resultaat van mijn deelname aan een 1 minute pitch.

Na eerder verzet te zijn vanwege corona, start nu toch echt de Masterclass Strategisch PPM. Als één van de sprekers mag ik lezers van deze nieuwsbrief een korting aanbieden.

Tot slot nog twee interessante artikelen: hoe kun je innovatie meetbaar maken en wat zijn tech trends om rekening mee te houden in je innovatie strategie?

Ik wens je veel leesplezier en een heerlijke zomer!

Joyce Oomen, Founder Pimcy Innovatie & Portfolio Management

FILMPJE EN CARTOON VAN HET KWARTAAL

Een korte video met Simon Sinek over wat diversiteit in organisaties inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Diversiteit gaat over het kijken vanuit verschillende perspectieven en het behouden van nieuwsgierigheid. Beiden zijn nodig om te innoveren!

In deze TED talk van Rocío Lorenzo toont zij aan dat diversiteit in leiderschap (waarbij hier de focus ligt op de man/vrouw verhouding) een duidelijke samenhang vertoont met het succes in innovatie van een organisatie.

RECENTE BLOGS

Denisa en Stéphane nieuwe Pimcy docenten voor Cevora

Vanaf het najaar kun je je inschrijven voor onze opleidingen bij Cevora in de Franse en Engelse taal. Dit betekent een groei van het aantal opleidingen dat we gaan verzorgen en bovendien een uitbreiding naar de Franse taal. Om die reden gaat Pimcy nu samenwerken met twee ervaren Service Designers: Denisa Nica en Stéphane Letisse. Graag stellen we ze aan jullie voor! .

Hoe ontwerp je een goede challenge?

De letterlijke vertaling van challenge is uitdaging. Binnen het vakgebied van innovatie gebruiken we het woord ‘Challenge’ vaak als alternatief voor ‘ideeënwedstrijd’.  Als je je medewerkers, klanten of andere groepen wilt inzetten om mee te denken over een oplossing voor een bepaalde uitdaging die je hebt, is het opzetten van een Challenge één van de manieren om deze input te verkrijgen. Maar hoe zet je nu een goede challenge op?

1 minuut crash course Design Thinking

In Crash Course krijgen docenten één minuut om te vertellen over hun vakgebied. Wie het dichtst bij de minuut zit, is onze Crash Course Master. Vandaag Joyce Oomen van Pimcy voor een Crash Course Design Thinking.

OPEN WORKSHOPS

Masterclass strategisch ppm

In de Masterclass Strategisch PPM worden de deelnemers meegenomen in de nieuwste ontwikkelingen in Project Portfolio Management (PPM), om steeds de juiste initiatieven te kiezen en te realiseren, die de organisatie helpen haar strategie waar te maken.

In zes bijeenkomsten, verzorgd door Practice Leaders, wordt een leertraject geboden om bestuurders, directeuren en (portfolio)managers beter in staat te stellen hun rol in te vullen in organisaties die volop in beweging zijn. Hoe neem je als stuurman/-vrouw beslissingen over ingrijpende veranderingen, hoe maak je daarin de juiste keuzes om daarmee successen te behalen?

Mijn sessie zal focussen op strategisch en tactisch portfoliomanagement. Ofwel: hoe zorg je dat je portfolio bijdraagt aan het behalen van je strategische- en innovatiedoelen?

Voor alle lezers van deze nieuwsbrief mag ik een speciale korting aanbieden van € 250,- !

INTERESSANTE ARTIKELEN

Diversity and Innovation: Benefiting from a Corporate Culture of Inclusion – Elliott Wilkins

Diversiteit is essentieel wanneer we het over innovatie hebben. Door innovatie vanuit verschillende perspectieven te bekijken, door mensen vanuit verschillende achtergronden te laten innoveren,  zijn bedrijven aantoonbaar meer succesvol. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de drie types van diversiteit namelijk sociale diversiteit, diversiteit in senioriteit en diversiteit in creativiteit bijdraagt aan innovatiesucces.

I’m busting the myths about innovation metrics – Barry O’Reilly

“Your activity is the cause. What you need to track are the effects your efforts are having in the market.” Barry O’Reilly

Als bedrijven innoveren, gebruiken ze vaak de verkeerde maatstaven om hun succes in innovatie te meten. Het adagium “meten is weten” geldt ook voor innnovatie, en als je niet de juiste zaken meet, kun je ook niet bijsturen. In dit artikel laat Barry zien welke mythes er bestaan rondom het meten van innovatie en vervolgens geeft hij ook aan hoe het beter kan.

The top trends in Tech – McKinsey

McKinsey heeft een analyse gemaakt van de top trends in technologie. Ze hebben daarbij bovendien gekeken in welke mate de technologie volwassen is en in welke mate deze toepasbaar is. Vervolgens is gekeken naar mogelijke ontwikkelingsrichtingen van deze technologieën en impact op diverse industrieën. Dit is mooi vormgegeven in een samenvatting welke gratis te downloaden is.

Tot slot

Voortaan automatisch de kwartaalupdate ontvangen? Klik op het logo en schrijf je in!

pimcy kwartaalupdate

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie van bepaalde services via uw browser opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.