Maak kennis met het Pimcy team

Het Pimcy team heeft voor een grote variëteit aan opdrachtgevers workshops verzorgd, trainingen opgezet, innovatietrajecten georganiseerd/ ondersteund, events georganiseerd, ideeën wedstrijden opgezet en innovatie- en portfolio consultancy opdrachten uitgevoerd.

Joyce Oomen

Joyce is founder van Pimcy. Zij combineert het lean innovatie gedachtegoed met een stuk structuur: innovatie portfoliomanagement. Ze is organisatorisch sterk en resultaatgericht. Woorden die Joyce kenmerken zijn nieuwsgierig, pragmatisch, energiek, uitdagend en opgewekt. Joyce focust zich op innovatieproces, porfoliomanagement, workshopfacilitatie, tools en technieken.

Hugo Bakkenist

Hugo heeft jarenlang ervaring met “lean” innovatie. Motto; “Proberen is eenvoudiger dan voorspellen”. Bij Hugo staat de mens centraal, hij is dan ook een ervaren teamcoach. Hugo heeft een holistische blik op de materie, en gespecialiseerd in innovatiestrategie, workshopfacilitatie
en teamdynamiek

Ronald Jansen

Ronald helpt ondernemingen een volgende stap te maken om te overleven in de digitale revolutie. Omzetten van ideeën naar verkoopbare producten en diensten. Hij zorgt ervoor dat de echte innovatieve ondernemers spirit terug komt in het bedrijf. Ronald focust zich op de terreinen innovatie strategie, portfolio management en innovatie accounting.

Carla Siebinga

Carla vergroot de slagkracht om relevante (product)innovaties daadwerkelijk van de grond te krijgen: snel en beheersbaar. Kennis, ervaring, drive en een hands-on aanpak is waar Carla voor staat. Carla focust zich op innovatiestrategie, innovatieproces en workshopfacilitatie.

Marijn Rings

Marijn vindt het heerlijk om zich in een probleem vast te bijten en zoekt graag naar creatieve oplossingen. Ze is resultaatgericht, snel, accuraat en een teamspeler. Marijn focust zich op innovatiestrategie, innovatieproces 
en workshopfacilitatie.

Peter Stooker

Peter ondersteunt ondernemingen en organisaties bij het ontwikkelen van innovatief vermogen resulterend in meer zicht, grip en resultaat uit innovatie. Hij focust zich daarbij op innovatiestrategie en de bestuurlijke inrichting daarvan.

Over Pimcy

Pimcy Innovatie & Portfoliomanagement is een netwerkorganisatie van pragmatische innovatieprofessionals. Niemand kan alles weten, en juist diversiteit in achtergronden, aanpak en kennis dragen bij aan succes. Gezamenlijk dekken wij de hele reikwijdte af van:

  • (innovatie) strategie, waar willen we naartoe en waarom?
  • portfolio management, hoe zorgen we dat we de juiste dingen doen en dit op de juiste manier aanpakken?
  • innovatie proces, op welke manier komen we van idee tot realisatie? 
  • innovatie accounting, hoe meten we dat we succesvol zijn?
  • tools en technieken, welke tools en technieken zetten we wanneer in en hoe passen we deze in onze context toe?
  • teamdynamiek, hoe zorg je voor een goede teamsamenstelling en voor een gezonde teamdynamiek?

Wie kiezen hierbij voor een gemixte aanpak van interactieve workshops en consultancy.

Ons geloof

Wij geloven dat organisaties veel succesvoller kunnen worden in productontwikkeling en innovatie als ze een aantal simpele stappen zetten. Ook geloven we dat er randvoorwaarden nodig zijn binnen organisaties, die medewerkers de vrijheid en het vertrouwen geven om zélf aan de slag te gaan. Wij helpen organisaties door vooral dingen te doen en te proberen en vervolgens aan te passen, in plaats van door het schrijven van dikke rapporten die in een la verdwijnen.

Wat wij doen

Wij helpen je om innovatie in dienst, product of business model op een betere manier te organiseren en in te bedden in de organisatie. Resultaat is een versnelling van innovatie, een vergroot innovatief vermogen en gemotiveerde medewerkers.  

Eigen innovatiemanagement methode

We onderscheiden ons bovendien doordat wij gezamenlijk een innovatiemanagement methodiek ontwikkeld hebben die het hele genoemde spectrum dekt. Wij voeren deze methode WHITE LABEL zodat we de methode ook kunnen aanpassen naar de context van jouw organisatie. Op die manier kan iedere organisatie zijn eigen innovatie methode hebben, hetgeen de acceptatie vaak bevordert!

Onze klanten

Onderstaand een selectie van bedrijven voor wie Pimcy rechtstreeks of in samenwerking met een andere partij innovatieworkshops of -trajecten verzorgd heeft.  

Wat onze klanten zeggen:

“De DOON aanpak is onderscheidend omdat theorie onmiddellijk vertaald wordt naar de eigen situatie. Een aantal van de aangereikte tools gebruiken wij nog steeds om te zorgen dat we altijd vanuit de klant redeneren in onze innovatietrajecten”. Joep Kolijn, Innovatieve Verbinder GGzElab

“Wij hebben “A Day in the Life of a Startup” ingezet ter ere van ons 50-jarig bestaan met een select gezelschap van collega’s en cliënten. De opzet, afwisseling, spanning en tijdsdruk van deze serious game zorgden ervoor dat je erin mee gezogen werd. Hierdoor zijn we in staat geweest de persoonlijke band met cliënten te versterken én hebben we geleerd dat in de zakelijke dienstverlening nog te veel ontwikkelingen gebaseerd zijn op aannames. Hier gaan we voortaan anders mee om”. Vera op den Brouw, Senior Patent Attorney/ Associate Partner en Ingrid Daemen, Business Unit Assistant, AOMB IP Consultants.

DSM: portfolio management game en externe challenger tijdens kickoff sessie
Universiteit Utrecht: implementatie XiBE
NVWA, lean innovatie training
Infrabel: begeleiding Innovation Track traineeprogramma, opleiding coaches, managementsessies (gestart okt 2018)
Engie: training Design Thinking
Erdee Media Groep: Ignition training voor groep van 12 innovators
VECOZO: inrichten proces innovatieboard, organisatie innovatieweek, inrichten portfoliomanagement (sinds april 2018 2 dagen per week)
Cosun: playing lean en customer journey mapping workshop (2017), waarde propositie ontwerp (2018) op Cosun innovatiedag
Worldline: Design Thinking
DXC technologies: Design Thinking
Elitac: 2 daagse workshop scaling up
Orange Belgium: trainingen Design Thinking
Inspearit: workshop waardepropositie canvas en teamontwikkeling
Eurofins: Samen met de Fountainheads vanuit DOON innovatieroadshow op 5 locaties door heel het land verzorgd.
Ericsson België: design thinking workshops
Noldus: Management workshop, design thinking training en 'A day in the life of a startup' als onderdeel van een innovatietraject.
Alliander: innovatie workshop
RealDolmen: workshop Design Thinking
Impact startupfest: workshop waardepropositie canvas
hiil: coaching teams
ccc: coaching teams gedurende event
AOMB: workshop van idee naar klantwaarde en klantevent
Cevora: cursus Design Thinking is opgenomen in opleidingsprogramma Cevora, daarnaast workshop voor LearningLabs
Societe Generale Belgrado: workshop A day in the life of a startup
Railforum: coaching traject Jonge Veranderaars zomer 2017
Teijin: workshop idee generatie, plus coördinatie/ uitvoering A day in the life of a startup
Rabobank: diverse workshops Playing Lean/ Lean Startup, portfolio management consultancy, portfolio management software implementatie
GGzE: coaching interne startup, diverse workshops playing lean/ design thinking/ portfolio management
Juridisch Loket: Playing Lean workshop
KvK: playing lean sessie
Bryo: playing lean en waardepropositiecanvas workshop
leancamp: organisatie LeanCamp Brussel mrt 2017
WhatsApp chat