Over ons

Pimcy Innovatie & Portfoliomanagement is in 2015 opgericht door mij, Joyce Oomen. Sindsdien heb ik samen met collega’s voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers workshops verzorgd, ondersteund in innovatietrajecten, events georganiseerd, ideeën wedstrijden opgezet en innovatie- en portfolio consultancy opdrachten uitgevoerd.

Woorden die mij kenmerken zijn nieuwsgierig, pragmatisch, energiek, uitdagend en opgewekt.

Ik heb ruimschoots ervaring met het geven van workshops, consultancy, portfolio management, idee management, customer journey mapping, productontwikkeling, en productmanagement. Ik weet hoe grote én kleine organisaties reilen en zeilen. Ik weet hoe ik innovatiemethodieken als Lean Startup, Design Thinking, Agile en Innovatie Portfoliomanagement moet toepassen. De combinatie van dit alles zorgt dat ik zaken vanuit meerdere invalshoeken weet aan te pakken, onafhankelijk van sector. Ik zit niet op de inhoud, maar vooral op het HOE en heb een gezond inlevingsvermogen.

Vóór Pimcy heb ik 15 jaar bij de Rabobank gewerkt, waarvan 10 jaar als senior productmanager. In mijn laatste rol bij de Rabobank stond ik mede aan de wieg van RaboDirect Duitsland. Daarvoor ben ik accountmanager Private Banking geweest en accountmanager Leven bij Nationale-Nederlanden.

Na een academische studie implementatie- en changemanagement en certificering als New Product Development Professional ben ik met Pimcy gestart. Ik geloof dat organisaties veel succesvoller kunnen worden in productontwikkeling en innovatie als ze een aantal simpele stappen zetten. Ook geloof ik dat er randvoorwaarden nodig zijn binnen organisaties, die medewerkers de vrijheid en het vertrouwen geven om zélf aan de slag te gaan. Vanuit mijn ervaring en expertise denk ik dat ik, samen met mijn collega’s, organisaties en mensen kan helpen dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Vooral door dingen te doen en te proberen, in plaats van door het schrijven van dikke rapporten die in een la verdwijnen..

Pimcy is een netwerkorganisatie bestaande uit innovatieprofessionals die jou helpen om innovatie te structureren. Ons doel is je te helpen het innovatievermogen te vergroten.

Wij helpen je om innovatie in dienst, product of business model op een betere manier te organiseren en in te bedden in de organisatie. Resultaat is een versnelling van innovatie, een vergroot innovatief vermogen en gemotiveerde medewerkers.  

Maak kennis met het Pimcy team:

Joyce Oomen, founder

Hugo Bakkenist, partner

Ronald Jansen, partner

Carla Siebinga, partner

We onderscheiden ons doordat wij een praktische methodiek toepassen die de hele breedte van idee generatie tot en met lancering dekt. Maar die ook kijkt naar de cruciale randvoorwaarden die nodig zijn voor het juiste innovatieklimaat. Wij zijn DOENERS, dus het liefst gaan we aan de slag met concrete uitdagingen. 

DOON logo

Wij zijn allen DOON accelerators.  Gebruik makend van de DOON innovatiemethode verbeteren wij het innovatieklimaat, bieden we een heldere structuur en tools en dragen bij aan de randvoorwaarden van innovatie. Ons doel is om onszelf overbodig te maken!

Pimcy is sinds 2016 DOON Accelerator, per 1 maart 2018 is Pimcy daarnaast toegetreden tot de Coöperatie DOON U.A.

Onze klanten

Onderstaand een selectie van bedrijven voor wie Pimcy rechtstreeks of in samenwerking met een andere partij innovatieworkshops of -trajecten verzorgd heeft.  

Wat onze klanten zeggen:

“De DOON aanpak is onderscheidend omdat theorie onmiddellijk vertaald wordt naar de eigen situatie. Een aantal van de aangereikte tools gebruiken wij nog steeds om te zorgen dat we altijd vanuit de klant redeneren in onze innovatietrajecten”. Joep Kolijn, Innovatieve Verbinder GGzElab

“Wij hebben “A Day in the Life of a Startup” ingezet ter ere van ons 50-jarig bestaan met een select gezelschap van collega’s en cliënten. De opzet, afwisseling, spanning en tijdsdruk van deze serious game zorgden ervoor dat je erin mee gezogen werd. Hierdoor zijn we in staat geweest de persoonlijke band met cliënten te versterken én hebben we geleerd dat in de zakelijke dienstverlening nog te veel ontwikkelingen gebaseerd zijn op aannames. Hier gaan we voortaan anders mee om”. Vera op den Brouw, Senior Patent Attorney/ Associate Partner en Ingrid Daemen, Business Unit Assistant, AOMB IP Consultants.

Worldline: Design Thinking
DXC technologies: Design Thinking
Elitac: 2 daagse workshop scaling up
Orange Belgium: trainingen Design Thinking
VECOZO: inrichten proces innovatieboard, organisatie innovatieweek, inrichten portfoliomanagement
Inspearit: workshop waardepropositie canvas en teamontwikkeling
Eurofins: Samen met de Fountainheads vanuit DOON innovatieroadshow op 5 locaties door heel het land verzorgd.
Ericsson België: design thinking workshops
Noldus: Management workshop, design thinking training en 'A day in the life of a startup' als onderdeel van een innovatietraject.
Cosun: playing lean en customer journey mapping workshop op Cosun innovatiedag
Alliander: innovatie workshop
RealDolmen: workshop Design Thinking
Impact startupfest: workshop waardepropositie canvas
hiil: coaching teams
ccc: coaching teams gedurende event
AOMB: workshop van idee naar klantwaarde en klantevent
Cevora: cursus Design Thinking is opgenomen in opleidingsprogramma Cevora, daarnaast workshop voor LearningLabs
Societe Generale Belgrado: workshop A day in the life of a startup
Railforum: coaching traject Jonge Veranderaars zomer 2017
Teijin: workshop idee generatie, plus coördinatie/ uitvoering A day in the life of a startup
Rabobank: diverse workshops Playing Lean/ Lean Startup, portfolio management consultancy, portfolio management software implementatie
GGzE: coaching interne startup, diverse workshops playing lean/ design thinking/ portfolio management
Juridisch Loket: Playing Lean workshop
KvK: playing lean sessie
Bryo: playing lean en waardepropositiecanvas workshop
leancamp: organisatie LeanCamp Brussel mrt 2017