Scroll Top
HET INNOVATIE KICKSTART PAKKET

Als organisatie willen jullie innovatiever worden. Echter, het vormgeven en uitvoeren van een innovatiestrategie blijkt lastig. Waar begin je, waar moet je rekening mee houden, hoe behaal je resultaat?

Wij helpen je door een totaalpakket te bieden waarin we jullie helpen om de innovatiestrategie te bepalen én te kunnen realiseren. Een standaard pakket, dat echter wel volledig wordt vormgegeven op basis van jouw organisatie en het punt waar jullie nu staan.

Met deze aanpak heb je de bouwstenen in huis om succesvoller te worden in innovatie!

INNOVATIE KICKSTART PAKKET

Werk met in de praktijk bewezen bouwstenen aan een succesvolle innovatie- en portfoliostrategie zodat je vliegend van start gaat!

WAAROM?

Je organisatie is bezig met de nieuwe strategie. Wat gaan we doen, waar gaan de budgetten heen? Maar hoe concreet is de innovatie strategie eigenlijk? Zijn jullie klaar voor de toekomst?

VOOR WIE?

Wij richten ons specifiek op managementteams van middelgrote organisaties of Business Units van grotere organisaties. Het totaalpakket is geschikt voor alle sectoren, zowel profit als non-profit.

WAT?

Een totaalpakket om jouw innovatiestrategie te formuleren en de eerste stappen daarin te zetten. We delen bovendien de best practices op het gebied van innovatiemanagement.

OP WEG NAAR INNOVATIE RESULTAAT
INHOUD INNOVATIE KICKSTART PAKKET
Intake
We starten met een uitgebreide intake waarbij we kennis maken met jullie organisatie. We inventariseren wat jullie doelstellingen en ervaringen zijn en welke relevante informatie al aanwezig is. Denk hierbij aan huidige strategie & visie, portfolio overzichten etc.
Voorstel op maat
We maken en bespreken een uitgebreid voorstel toegesneden op jouw organisatie waarin we het in detail uitgewerkte programma doornemen. Samen stemmen we af wie er uitgenodigd worden, welke communicatie/ voorbereiding vereist is en waar de tweedaagse zal plaatsvinden.
Heisessie (2 dagen)
Gedurende 2 opeenvolgende dagen gaan we samen met jullie team aan de slag om te komen tot een duidelijke innovatiestrategie. Een strategie vertaald in concrete thema's, doelen en KPI's.
De eerste dag focussen we op het bepalen van de strategie, de tweede dag op de bouwblokken om de strategie te kunnen realiseren.
Uitwerking en presentatie
Wij werken alle inzichten, besluiten, doelstellingen, thema's uit in een overzichtelijke presentatie in jullie bedrijfsstijl en delen deze met het team. We maken ook een concept one pager waarin de innovatie strategie en thema's op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd. Dit helpt je met de eerste stappen in de interne communicatie. Vervolgens gaan jullie aan de slag met de bouwstenen!
Opvolging
Ongeveer 3 maanden na de heidag organiseren we een follow-up sessie waar we jullie ervaringen bespreken met het neerzetten van de innovatiestrategie en het aan de slag gaan met de bouwstenen. We denken mee over eventuele bijsturing en next steps.

PROGRAMMA HIGHLIGHTS HEISESSIE

DAG 1: INNOVATIESTRATEGIE BEPALEN
Huidige Strategie en Business Model
We starten met een samenvatting van de huidige strategische koers en het business model. Kan het hele team zich hier nog steeds in vinden?
Toekomstverkenning
Wat gaat er op ons af komen? Welke trends, markt-, macro economische- en industrie ontwikkelingen komen op ons af en zullen impact hebben op ons bedrijf?
Innovatie Strategie
Wat doen we op dit moment aan innovatie? Hoe gezond is onze huidige portfolio aan producten en diensten? Hoe verhoudt zich dat tot de zaken die op ons af gaan komen? Welke richting moeten we op? Wat is onze grote ambitie?
Innovatie doelstellingen
Hoe kunnen we de innovatiestrategie concreet maken? We formuleren heldere, meetbare doelstellingen voor de komende 2 tot 3 jaar.
DAG 2: BOUWBLOKKEN STRATEGIE REALISATIE
Processen
Hoe duidelijk is het huidige innovatie en/of productontwikkelingsproces? Wat gebeurt er nu met ideeën?
Mensen
Wat is het kennis en kunde niveau van onze medewerkers? Hebben we de juiste profielen in huis?
Governance
Welke structuren hebben we nu? Is dat voldoende of denken we dat er meer of andere zaken nodig zijn om onze ambitie te realiseren?
Key Results
Welke meetbare resultaten kunnen we koppelen aan de bepaalde doelstellingen? Wie wordt eigenaar van welk resultaat?
Roadmap
We hebben nu heel veel zaken concreet gemaakt. Hoe gaan we dit realistisch plannen in de tijd? We stellen gezamenlijk een roadmap op.
Operationeel niveau
Tactisch niveau
Strategisch niveau
Teamwork
JULLIE BEGELEIDENDE TEAM
joyce oomen-beeris
Joyce Oomen (NL/BE)
Founder & Innovatie versneller
Peter Stooker
Peter Stooker (NL)
Innovatie versneller

Wij zijn beiden ervaren innovatie consultants en facilitators en hebben ruime werkervaring en gewerkt in diverse branches. Onze klantenkring loopt uiteen van MKB bedrijven tot corporates, de focus ligt hierbij op het ontwikkelen van innovation excellence binnen gevestigde ondernemingen.

Peter doceert daarnaast Innovatiemanagement aan de Hogeschool Rotterdam. Joyce is docent op gebied van innovatie/ design thinking bij Cevora (België).

Wij vullen elkaar goed aan qua kennis en persoonlijkheid en weten het beste uit een team te halen.

Ons belangrijkste doel: het verwachte resultaat overtreffen!

Interesse? Meer weten?

Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking!

    * = verplicht veld

    Door het gebruik van dit formulier ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

    Privacyvoorkeuren
    Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie van bepaalde services via uw browser opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.