Organiseren

Je wilt dat je medewerkers ondernemender en innovatiever worden. Je beseft dat innovatie niet iets is van enkele kartrekkers, maar van de hele organisatie. Je wilt alle kennis en ideeën van medewerkers die jouw organisatie en de markt goed kennen benutten. Dit kan je immers een voorsprong op de concurrentie opleveren. Maar hoe benut je die innovatiekracht? Hoe zorg je ervoor dat het ondernemerschap van jouw medewerkers toeneemt? En waar wil je als organisatie eigenlijk heen?

Wij geloven dat de basis hiervoor ligt in het bouwen aan een innovatie ecosysteem. De bouwstenen hiervan zijn

innovatie management
innovatie portfolio management
innovatie accounting
innovatie framework
innovatie methodieken

Wat nodig is, is een integrale benadering van innovatie!

Wat zou je moeten organiseren?

  • werken aan een innovatie ecosysteem
  • nulmeting en strategie bepalen
  • randvoorwaarden vaststellen en realiseren
  • ondernemende cultuur & 21st century skills

Voorbeelden van onze dienstverlening, maatwerk is altijd mogelijk!

strategie sessies 

Strategie Schets

Met een strategie schets of business canvas komen we snel tot de kern van waar het nu écht om draait in jouw bedrijf. Geen ellenlange vergaderingen, uitgebreid marktonderzoek en eindigen met een dik rapport waar weinig mee gebeurt. Met een canvas model gaan we in een multidisciplinair team aan de slag en halen snel alle relevante aspecten boven tafel.
innovatie scoping 

Innovatie Scoping Workshop

Voordat je start met innoveren moet je eerst weten wat je wilt bereiken met innovatie. Hoe groot is eigenlijk de zandbak waarbinnen gespeeld en ontdekt mag worden? Welke gebieden zijn voor jouw organisatie de moeite van het ontdekken waard? Kortom, wat is onze innovatie scope?
inventarisatie 

Inventarisatie

Zoals altijd wanneer je iets gedegen wilt aanpakken, start het met een inventarisatie. We kijken hierbij naar drie factoren: Wat is het innovatie vermogen? Wat is de innovatie activiteit? Wat is de innovatie performance? Op basis van deze factoren stippelen we een route uit naar het beoogde eindpunt.
innovatie portfolio management 

Innovatie Portfolio Management

In deze masterclass leer je de vijf stappen die nodig zijn om Innovatie Portfolio Management in te richten, en leer je werken met een aantal praktische tools. Je gaat aan de slag met onze casus Helder & Schoon. Je leert in een veilige omgeving hoe je innovatie portfolio management opzet en waar je intern allemaal mee te maken krijgt.

Meer weten? 

 

Contactformulier

Naam

E-mail

Telefoonnummer

Ik wil meer informatie over

Door te "Verzenden" ga ik akkoord met de Privacyverklaring.

WhatsApp chat