WORKHOPS EN OPLEIDINGEN

Wil je jouw medewerkers leren innoveren? Met de Pimcy innovatiemethode kom je snel tot resultaat. Onze methode is gebaseerd op Lean Startup, Design Thinking en algemene innovatie & portfolio management theorie.

We werken interactief, en laten de mensen het zelf ervaren door aan de slag te gaan. Wij faciliteren, leren doe je door het te doen en te ervaren!

Onderstaand een aantal van onze opleidingen en workshops. Bijna alle opleidingen en workshops kunnen ook digitaal gegeven worden. We werken dan in sessies van maximaal een halve dag en zorgen nog steeds voor veel interactie en ervaren door te doen.

Wij leveren altijd maatwerk: de opleiding of workshop wordt aangepast op basis van jouw vraagstelling en de context van je organisatie.

Design Thinking training Pimcy
DESIGN THINKING

Design Thinking helpt organisaties om meer service georiënteerd te worden en een betere klantervaring te bieden.

Je leert op een andere manier naar je omgeving kijken. Je leert eerst de context en uitdagingen te begrijpen voor je naar een oplossing toewerkt. Door voortdurend te creëren en meteen te testen, leer je voortdurend bij en komen er aan een sneltreinvaart verbeterde versies van jouw eerste idee op tafel. Startend vanuit de gebruiker, zorgen we dat techniek de klant vooruit helpt en dat er een gezonde business case voor het bedrijf is.

INNOVATIE PORTFOLIO MANAGEMENT

Binnen organisaties lopen vaak meer initiatieven dan men aan kan. Iedereen is druk en de waan van de dag regeert. Er is nauwelijks tijd voor de dag van morgen. Het is niet altijd duidelijk of alle projecten daadwerkelijk bijdragen aan de strategie van de organisatie.

Innovatie portfolio management is een strategische optimalisatie van de portfolio van de organisatie. We dienen ons namelijk eerst af te vragen “Zijn we wel met de juiste dingen bezig?” en pas daarna “Doen we de dingen juist?” In deze opleiding leer je hoe je innovatie portfolio management kunt opzetten.

opleiding idee management
IDEE MANAGEMENT

Medewerkers zitten vol met ideeën. Immers, zij komen dagelijks in aanraking met de klant en zien wat er fout gaat op de werkvloer. Ook buiten de organisatie zijn volop ideeën. Onverwachte samenwerkingen, technologieën uit andere branches, kunnen een welkome stimulans brengen voor innovatie. Het ophalen van deze ideeën is echter niet eenvoudig. Je kunt een ideeënbus neerzetten, maar de ervaring leert dat dat weinig enthousiasme geeft.

Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse digitale tools om dit proces makkelijker te maken. Maar dan nog is succes niet evident. In deze opleiding leer je idee management gestructureerd aan te pakken, en maak je kennis met twee digitale tools XiBE en AcceptMission

Playing Lean
GAME: PLAYING LEAN

Playing Lean is een serious game om de basisprincipes van Lean Startup en Waarde Propositie Ontwerp te leren. Met Playing Lean leer je in een risicoloze omgeving de principes van Lean Startup toe te passen.

Je vormt met jouw teamgenoten een fictieve startup en strijdt tegen andere startups om de markt te veroveren. Dit betekent dat je strategische keuzes moet maken over hoe je jouw werknemers inzet: gaan ze bouwen aan je product, gaan ze experimenteren om de wensen van de klant te leren kennen of gaan ze de markt in om aan die klant te verkopen? Of investeer je juist in je bedrijfsvoering? 

serious game portfoliomanagement
GAME: 3 HORIZONS VAN INNOVATIE

We gaan aan de slag om de projectportfolio voor het fictieve bedrijf “Helder & Schoon” te optimaliseren. Hierbij pas je tijdens de game stapsgewijs een aantal belangrijke principes van innovatie portfoliomanagement toe. We leren ook dat het type innovatie bepaalt welk soort ontwikkelingsproces toegepast zou moeten worden.

Vervolgens gaan we dieper in op de theoretische principes en leggen we de link naar de eigen organisatie. Hoe hebben wij dit eigenlijk geregeld? Hoe is bij ons deze verdeling? Zou dit anders moeten? En zo ja, hoe pakken we dit aan?

innoveren als een startup
GAME: INNOVEREN ALS EEN STARTUP

In deze SERIOUS GAME gaan teams aan de slag met een volledig nieuw idee. Ze vormen samen een fictieve startup die dit idee in de markt willen zetten. Ze concurreren met andere teams en zullen ieder voor zich moeten proberen een investering binnen te halen.

Gedurende de dag leren de deelnemers de principes van Lean Startup in de praktijk toepassen. Ze gaan aan de slag, volgen workshops, praten met klanten, investeerders en experts. Ze leren dus ‘innoveren als een startup’.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie van bepaalde services via uw browser opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.