Leren

Wil je jouw medewerkers leren innoveren? Met de Pimcy innovatiemethode kom je tot snel resultaat. Onze methode is gebaseerd op Lean Startup, Design Thinking en algemene innovatie & portfolio management theorie.

We werken interactief, meestal in workshops en laten de mensen het werk zelf doen. Wij faciliteren,

leren doe je door het te doen en te ervaren!

  • innovatie workshops
  • serious innovation games
  • maatwerk innovatie programma

Voorbeelden van onze dienstverlening, maatwerk is altijd mogelijk!

 

Ontdek je Business Model

Het Business Model Canvas van Osterwalder is een breed toegepast hulpmiddel om op een eenvoudige manier je huidige business model in kaart te brengen. Een business model is een vereenvoudigde weergave van je bedrijfsstrategie. Geen dikke rapporten, maar een totaal overzicht op een vel papier.
design thinking 

Design thinking

Design Thinking helpt organisaties om meer service georiënteerd te worden en een betere klantervaring te bieden. Deze methode kan toegepast worden in de verschillende types van innovatie: innovatie die betrekking heeft op vandaag, morgen of overmorgen.
serious startup game 

Innoveren als een startup

In de workshop/ serious game "Innoveren als een Startup" ervaren teams van grotere organisaties hoe de Lean Startup methodiek in zijn werk gaat en kunnen vervolgens de link leggen naar hun eigen werkzaamheden. Het zorgt voor een enorme energie en drive om aan de slag te gaan met nieuwe ideeën!
 

Drie horizons van innovatie

In deze serious game maak je kennis met innovatie portfoliomanagement en de drie horizons van innovatie. Gedurende de game passen de deelnemers stapsgewijs een aantal belangrijke principes van innovatie portfoliomanagement toe.
waarde propositie ontwerp 

Bepaal je Waarde Propositie

Het Waarde Propositie Canvas van Osterwalder is een ideaal hulpmiddel om scherp te stellen wie je klant eigenlijk is, wat hij of zij wil, en hoe jouw idee/ product daar op aansluit. In plaats vanuit oplossingen te redeneren, leer je denken vanuit de klant.
Playing Lean 

Playing Lean – Lean Startup

Playing Lean is een serious game om de basisprincipes van Lean Startup en Waarde Propositie Ontwerp te leren. Het bordspel is geïnspireerd is op de internationale bestseller 'The Lean Startup’ van Eric Ries. Met Playing Lean leer je in een risicoloze omgeving de principes van Lean Startup toe te passen.
lean startup 

Lean Startup – Corporate startup

In deze workshop van twee halve dagen gaan we aan de hand van een eigen bedrijfscasus de basisprincipes van Lean Startup leren en ervaren. Het doel van deze workshop is niet om met een echt project de volledige Lean Startup methodiek te doorlopen om tot concrete resultaten te komen. Het doel is juist om de basisprincipes te ervaren aan de hand van een simpele casus.

Meer weten? 

 

Contactformulier

Naam

E-mail

Telefoonnummer

Ik wil meer informatie over

Door te "Verzenden" ga ik akkoord met de Privacyverklaring.

WhatsApp chat