LEREN ÉN DOEN INNOVEREN

Wij maken onderscheid in Leren en Doen innoveren. Bij Leren ligt de focus op het aanleren van de juiste vaardigheden die jouw mensen nodig hebben om op de juiste manier te innoveren. We werken aan de hand van een standaard casus. Bij Doen ligt de focus op ‘al doende leert men’. We besteden dan minder tijd aan theorie maar gaan meteen samen met het team aan de slag met jouw praktijkvraag!

Onze methode is gebaseerd op Lean Startup, Design Thinking en algemene innovatie & portfolio management theorie.

Onze innovatie workshops en trajecten

Onderstaand een aantal voorbeelden van innovatie workshops en innovatietrajecten die wij kunnen verzorgen. Wij leveren altijd maatwerk: de opleiding of workshop wordt aangepast op basis van jouw vraagstelling en de context van je organisatie.

Bijna alle trajecten en workshops kunnen ook digitaal gegeven worden. We werken dan in sessies van maximaal een halve dag en zorgen nog steeds voor veel interactie en ervaren door te doen.

inrichten innovatieproces
INRICHTEN INNOVATIEPROCES (DOEN)

Wij helpen jou een innovatieproces inrichten waar je organisatie wel mee uit de voeten kan en dat ruimte geeft om te innoveren. Wij houden rekening met de diverse types van innovatie en zorgen dat succes meetbaar wordt.

business model
BUSINESS MODELLING (DOEN)

Wat is eigenlijk jouw business model en voldoet het nog aan deze tijd en aan de toekomst? We helpen jouw je business model herijken en zo input te genereren richting een heuse innovatiestrategie.

INRICHTEN PORTFOLIO MANAGEMENT (DOEN)

Wij helpen om op strategisch en tactisch niveau innovatie portfolio management in te richten. Op basis van een gedragen innovatiestrategie bepalen we wat de gewenste portfolio is. Vervolgens maken we een analyse van zowel de bestaande projectenportfolio als de huidige productportfolio. Op basis hiervan kijken we welke beweging ingezet moet worden om jouw strategische doelen te bereiken.

opleiding idee management
BEGELEIDING IDEE CHALLENGE (DOEN)

Het opzetten van een succesvolle challenge om ideeën op te halen is verre van eenvoudig. Het gaat niet enkel om het opzetten van een challenge op het platform, maar ook om de juiste vraagstelling, communicatie, informatievoorziening, proces tijdens én na de challenge. Pimcy heeft hier veel ervaring mee en kan jouw team daarin begeleiden, zodat ze het een volgende keer zelf kunnen.

Design Thinking training Pimcy
DESIGN THINKING (LEREN)

Design Thinking helpt organisaties om meer service georiënteerd te worden en een betere klantervaring te bieden.

Je leert op een andere manier naar je omgeving kijken. Je leert eerst de context en uitdagingen te begrijpen voor je naar een oplossing toewerkt. Door voortdurend te creëren en meteen te testen, leer je voortdurend bij en komen er aan een sneltreinvaart verbeterde versies van jouw eerste idee op tafel. Startend vanuit de gebruiker, zorgen we dat techniek de klant vooruit helpt en dat er een gezonde business case voor het bedrijf is.

serious game portfoliomanagement
GAME: 3 HORIZONS VAN INNOVATIE (LEREN)

In deze opleiding leer je hoe je innovatie portfolio management kunt opzetten. We gaan aan de slag om de projectportfolio voor het fictieve bedrijf “Helder & Schoon” te optimaliseren. Hierbij pas je tijdens de game stapsgewijs een aantal belangrijke principes van innovatie portfoliomanagement toe. We leren ook dat het type innovatie bepaalt welk soort ontwikkelingsproces toegepast zou moeten worden.

Vervolgens gaan we dieper in op de theoretische principes en leggen we de link naar de eigen organisatie. Hoe hebben wij dit eigenlijk geregeld? Hoe is bij ons deze verdeling? Zou dit anders moeten? En zo ja, hoe pakken we dit aan?

Playing Lean
GAME: PLAYING LEAN (LEREN)

Playing Lean is een serious game om de basisprincipes van Lean Startup en Waarde Propositie Ontwerp te leren. Met Playing Lean leer je in een risicoloze omgeving de principes van Lean Startup toe te passen.

Je vormt met jouw teamgenoten een fictieve startup en strijdt tegen andere startups om de markt te veroveren. Dit betekent dat je strategische keuzes moet maken over hoe je jouw werknemers inzet: gaan ze bouwen aan je product, gaan ze experimenteren om de wensen van de klant te leren kennen of gaan ze de markt in om aan die klant te verkopen? Of investeer je juist in je bedrijfsvoering? 

innoveren als een startup
GAME: INNOVEREN ALS EEN STARTUP (LEREN)

In deze SERIOUS GAME gaan teams aan de slag met een volledig nieuw idee. Ze vormen samen een fictieve startup die dit idee in de markt willen zetten. Ze concurreren met andere teams en zullen ieder voor zich moeten proberen een investering binnen te halen.

Gedurende de dag leren de deelnemers de principes van Lean Startup in de praktijk toepassen. Ze gaan aan de slag, volgen workshops, praten met klanten, investeerders en experts. Ze leren dus ‘innoveren als een startup’.

STUDIO PIMCY: SPECIAAL VOOR DOENERS

Speciaal voor het MKB/ KMO’s hebben wij Studio Pimcy opgezet. Hierbij bereiken we in korte periode een concreet resultaat door aan jouw team enkele specialisten toe te voegen. Samen werken zij in een Sprint naar een concreet doel.

Studio Pimcy Tilburg
WWW.STUDIOPIMCY.NL

Google Design Sprint

Service Design Sprint
Customer Journey Sprint
Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie van bepaalde services via uw browser opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.