lean ip
6
nov

Lean IP: Hoe combineer je Lean Innovatie met je IP strategie? (deel 1)

Steeds meer bedrijven ontdekken dat Lean innovatie ofwel Lean startup hen kan helpen hun innovatieprocessen beter te stroomlijnen. Zeker voor totaal nieuwe productontwikkeling resulteert het toepassen van Lean innovatie principes in een efficiëntere en succesvollere innovatiepijplijn. Het basisprincipe van Lean startup is dat je je idee, en de daaropvolgende versies van je product, tegen minimale kosten zo snel mogelijk aan de klant blootstelt. Maar hoe zit het dan met je Intellectual Property (IP)? Voor het vastleggen van IP is het namelijk vaak vereist dat er een investering gedaan wordt juist vóór dat de innovatie bekend wordt. Hoe ga je hiermee om? Hoe groot is het risico dat iemand anders met jouw idee aan de haal gaat? En in welke fase wordt het verstandig bepaalde beschermingsconstructies op te gaan tuigen?

In onze blogserie “ Lean IP: Hoe combineer je Lean innovatie met je IP strategie”  zullen Francis-Paul Janssen van AOMB Intellectual Property en Joyce Oomen van Pimcy Innovatie & Portfolio Management deze en andere vragen beantwoorden. Wij danken Jenk de Jong van de Kamer van Koophandel voor zijn feedback en revisies.

De serie wordt gepubliceerd op Linkedin. In het eerste deel introduceren we onze blogserie, de schrijvers en de structuur van de serie. Klik hier om naar het eerste deel te gaan!