Innovatie

Innovatiemanagement: stapsgewijs naar een innovatie ecosysteem

Wij helpen je een innovatie ecosysteem bouwen

innovation ecoysystem

© The Corporate Startup – Viki, Toma, Gons (2017)

Hoe kom je tot structurele innovatie?

Een heldere innovatiestrategie (innovation thesis)
Inzicht in je innovatie portfolio  (innovation portfolio)
De juiste cultuur, tools en technieken (innovation practice)
Een manier om je voortgang te meten (innovation accounting)
Een innovatie kader (innovation framework)

Pimcy combineert innovatie- met portfoliomanagement en is daarom de ideale partner om te bouwen aan het innovatie ecosysteem van jouw organisatie.

Klein beginnen, groots eindigen…

lean innoveren

Wij geloven in een stap voor stap aanpak om te komen tot snellere en succesvoller innovatie. Onze programma’s starten klein, we leren en passen aan. Dit noemen we lean innovatie. Zo komen we tot een structurele aanpak die past bij jouw bedrijf. We kijken naar mensen, structuur, randvoorwaarden en zetten bewezen tools en technieken in. Ons doel is om jouw bedrijf in staat te stellen zélf continu te verbeteren en vernieuwen, gebruik makend van de kennis en kunde van jouw medewerkers. 

Is jouw organisatie klaar voor innovatie?…

De innovation readiness quickscan geeft je inzicht welke aspecten binnen jouw organisatie verbeterd kunnen worden zodat je innovatie nog beter kunt faciliteren en de kans op succes kunt vergroten. Je organisatie wordt gescoord op 6 aspecten: leiderschap, cultuur, processen, middelen, meten en verbeteren. Op basis van de score geven wij je praktische tips over hoe je als organisatie je innovatievermogen kunt verbeteren. De scan is ontwikkeld door DOON in samenwerking met de PDMA/TIM Foundation en is gebaseerd op de Innovation Management Standard.

innovation readiness quickscan