IDEE MANAGEMENT

Hoe verzamel, selecteer en implementeer je ideeën die bijdragen aan jouw doelen?

De beste ideeën komen meestal uit je eigen organisatie. Immers de medewerkers op de werkvloer werken dag in dag uit met klanten en de diensten van de organisatie. Zij weten vaak meer dan het management, maar er is meestal wel steun nodig vanuit dit management om ideeën op te pakken.

Kennis kan ook buiten de organisatie liggen. Startups, experts, klanten hebben vaak weer net andere perspectieven en ideeën en kunnen je verder helpen.

Maar hoe haal je die ideeën op? Hoe activeer ik zoveel mogelijk mensen? En wat ga je er vervolgens mee doen? Hoe selecteer je kansrijke ideeën, hoe ga je er zoveel mogelijk testen, welke ideeën worden geïmplementeerd?

Het inrichten van dit proces noemen we idee management.

Als je ideeën wilt ophalen, is het belangrijk om te zorgen voor opvolging. Ook al wordt het idee niet gerealiseerd, degene die het idee heeft ingediend wil serieus genomen worden. Of het idee doorgaat of niet, door mensen in jouw organisatie inzicht te geven in wat er met het idee gebeurt, verhoog je het enthousiasme. Enthousiasme om ook zelf mee te doen!

Een idee is slechts een startpunt. Door onderzoek te doen, te prototypen en te leren ontwikkelt een idee zich meestal tot iets waar je daadwerkelijk iets mee kunt

Ideeën ontstaan altijd en overal. Een brainstormsessie kan helpen, maar hét idee komt meestal pas erna. Als je onder de douche staat of lekker aan het luieren bent. Ook die ideeën willen we natuurlijk vangen.

Gelukkig is er software beschikbaar om het hele proces van ideemanagement te faciliteren. 

Pimcy maakt gebruik van twee pakketten: XiBE en Accept Mission

Daarnaast verzorgen wij ook een training in idee management.

Waar kan Pimcy jou mee helpen?

Pimcy helpt bij het inrichten en implementeren van idee management. Concreet kunnen we je helpen met de volgende zaken:

  • Opzetten van specifieke “challenges”
  • Continu ideeën ophalen
  • Bepalen selectiecriteria
  • Selecteren ideeën
  • Testen en prototypen van ideeën
  • Implementeren van ideeën
WhatsApp chat