Playing Lean/ Lean Startup Workshop

Playing Lean serious game Lean Startup

Playing Lean/ Lean Startup Workshop

Playing Lean is een serious game om de basisprincipes van Lean Startup en Waarde Propositie Ontwerp te leren. Het bordspel is geïnspireerd is op de internationale bestseller ‘The Lean Startup’ van Eric Ries. Met Playing Lean leer je in een risicoloze omgeving de principes van Lean Startup toe te passen. In 2016 werd Playing Lean gelanceerd via Kickstarter. Tientallen sessies zijn door ons gefaciliteerd. In 2018 werd de nieuwe versie gelanceerd, weer via Kickstarter. Playing Lean 2 is nog leuker en spannender, en werkt met een actueel scenario: je speelt als een startup in de hospitality sector.

Je vormt met jouw teamgenoten een fictieve startup en strijdt tegen andere startups om de gunst van de markt te veroveren. Dit betekent dat je strategische keuzes moet maken over hoe je jouw werknemers inzet: gaan ze bouwen aan je product, gaan ze experimenteren om de wensen van de klant te leren kennen of gaan ze de markt in om aan die klant te verkopen? Ook kun je bieden op waardevolle extra’s waardoor jouw bedrijfsvoering makkelijker zal verlopen.

playing lean workshop

Tijdens het spel legt winnaars playing leande facilitator de link naar de praktijk en komt met herkenbare voorbeelden. Terwijl je speelt leer je zo de basis van Lean innovatie.

Daarnaast observeren we ook jouw innovatie skills. We kijken naar de team dynamiek, de manier van spelen en je gedrag. En geven ook feedback op dit aspect. Want het succes van een startup gaat niet alleen over het beheersen van technieken, maar is juist ook afhankelijk van het team.

Je zult ervaren dat je gedurende het spel steeds fanatieker wordt. Je wil immers winnen!

Inschrijven? Klik op het icoontje

>

Datum

feb 12 2020
Expired!

Tijd

18:30 - 21:30

Kosten

gratis, no show fee EUR 25

Locatie

Studio Pimcy
Edisonlaan 15, 5021 MA Tilburg
Joyce Oomen

Organisator

Joyce Oomen
Telefoon
06 5589 7013
Email
joyce@pimcy.nl

Other Organizers

Peter Stooker
Peter Stooker

Waarom Pimcy?

Pimcy Innovatie & Portfolio Management brengt structuur in innovatie. Wij helpen je om innovatie te organiseren; begeleiden innovatie teams en trajecten en we leren medewerkers toepassing van innovatie en technieken. Op deze manier helpen wij organisaties een innovatie ecosysteem realiseren.

Volg Pimcy op