Laden Evenementen
Design Thinking: creatieve oplossingen voor relevante uitdagingen

Design thinking: creatieve oplossingen voor relevante uitdagingen (1/2)

17 juli @ 09:00 - 17:00

In deze cursus leer je over het Design Thinking proces: Het scherp stellen van het probleem en het komen tot creatievere oplossingen.

Leer hoe je de vraag achter de vraag achterhaalt: wat is het echte probleem? Je zal leren om niet te snel in de oplossingsmodus te schieten. Je zal leren hoe je je beter kunt inleven in je doelgroep. Je zal leren om je collega’s beter te betrekken en te laten meedenken over vraagstukken om zo tot creatievere oplossingen te komen.

Wat leer je in deze opleiding?

  • Informatie verzamelen en analyseren vanuit meerdere bronnen (bijvoorbeeld internet, klanten, desk research, klantonderzoek).
  • Basisprincipes van Design Thinking kennen en beheersen.
  • Interviewen.
  • Resultaat verwerken en tot de kern van het probleem komen.
  • Formuleren van How Might We vragen.
  • Je beheerst ten minste 4 brainstorm technieken om tot creatieve ideeën te komen.
  • Je weet hoe je kwalitatieve criteria op kunt stellen om te komen tot een selectie van ideeën.

Doelgroep

Je werkt aan oplossingen om je klant nog beter te kunnen helpen. Je wilt manieren onder knie krijgen om de juiste noden/vragen bij je klant scherper te krijgen en je klantenbestand verder uitbreiden door innovatieve ideeën uit te werken. Je bent op zoek naar manieren om de vraag scherper vast te stellen én naar methodes om te komen tot meer en innovatiever ideeën. Herken je jezelf in dit profiel? Dan is deze opleiding voor jou!

Leermethode: Klassikale opleiding

Deze klassikale opleiding volg je samen met medecursisten op locatie. Je traject bestaat uit drie stappen, die elkaar aanvullen.

  • Stap 1: online

Je opleiding start op Karibu, Cevora’s online-leerplatform. Dit eerste leermoment doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

  • Stap 2: klassikaal

Tijdens deze stap ben je een hele dag ‘live’ aanwezig op de opleidingslocatie, samen met je medecursisten. Je leert van en met elkaar, op basis van de inzichten uit stap 1. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf cursisten.

  • Stap 3: online

Dit leermoment vindt opnieuw plaats op Karibu. Ook deze stap doorloop je op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Volgende training

Om een volledig beeld te krijgen wat Design Thinking inhoudt, raden we je aan om ook de tweede training te volgen: Design Thinking: de weg naar een succesvolle marktintroductie.

Deel dit evenement

4432694
DD
dagen
HH
Uren
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
17 juli
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
https://bit.ly/3nXVhjM

Locatie

BLUEPOINT
Filip Williotstraat 9
Berchem, België
+ Google Maps

Organisatoren

Trainer: Joyce Oomen
Cevora