Scroll Top

Dienstverlening Pimcy tijdens Corona/ Covid-19

De Corona crisis gaat helaas langer duren dan iedereen hoopt. We zullen met elkaar een manier moeten vinden om toch zo goed als mogelijk aan de slag te blijven, zodat de economie niet volledig instort met nog meer negatieve gevolgen voor werkloosheid, gezondheid en andere zaken. Ook Pimcy Innovatie- en Portfolio Management werkt gewoon door in deze tijd. Uiteraard staat de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers voorop.  Wij volgen de richtlijnen van het RIVM (Nederland) en VVSG (België) op. Zodra er een versoepeling mogelijk is, zullen we deze ook toepassen. De dienstverlening van Pimcy ziet er nu als volgt uit:

Juist in deze tijd worstelen organisaties met de vraag hoe ze in de toekomst kunnen overleven of hoe ze hun business model moeten aanpassen. Dit zijn nu juist vraagstukken waar wij je bij kunnen helpen. Dus hoe hebben we onze dienstverlening aangepast om toch zoveel en zo goed als mogelijk klanten van dienst te kunnen zijn?

Organiseren/ Consultancy

Onder consultancy vallen alle activiteiten rondom het helpen inrichten en begeleiden van Portfolio Management, Idee Management en LIfe Cycle Management.

Bij al deze takken is vaak sprake van één of meer digitale hulpmiddelen die ingezet worden. Vandaar dat het nu prima mogelijk is om je organisatie volledig digitaal hiermee te helpen. De middelen die we hiervoor tot onze beschikking hebben zijn:

 • Microsoft Teams
 • Google Hangouts
 • Zoom
 • Mural
 • Miro
 • Accept Mission
 • XiBE

Leren

Onder leren vallen alle op maat activiteiten als cursussen en workshops op het gebied van innovatie, design thinking, portfolio management en serious games. Wij werken altijd interactief en laten deelnemers vooral leren door te ervaren. Dus hoe doen we dat nu?

Digitaal leren

De meeste van onze cursussen en workshops zijn met aanpassing ook prima digitaal te volgen en vooral te doen. Met onze tools kun je namelijk persoonlijk contact hebben en gezamenlijk werken aan opdrachten. Je ziet wat de ander doet, maar er is ook nog steeds de mogelijkheid van individuele opdrachten en virtuele breakout rooms. Uit onze ervaring blijkt dat een halve dag het maximum is voor een digitale sessie. Daarom zullen wij het programma in meerdere stukken opknippen. Voordeel is natuurlijk dat iedereen vanuit zijn eigen plek meedoet, geen reistijd en er hoeft geen ruimte gehuurd of gereserveerd te worden. Juist nu wil je misschien extra investeren in het opbouwen van je kennis!

Met inzet van de volgende digitale tools kunnen wij nog steeds op maat opleidingen, trainingsprogramma’s en workshops verzorgen. Serious games zijn tijdelijk niet mogelijk.

 • Microsoft Teams
 • Google Hangouts
 • Zoom
 • Mural
 • Miro

Face-to-face leren

Zodra dit is toegestaan, zullen wij ook weer op fysieke lokaties gaan trainen. Zo is onze lokatie in Tilburg zeer geschikt voor het trainen van kleinere groepen. De volgende richtlijnen houden we hierbij aan:

 • 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar, dus ca 4 m2 per persoon in één ruimte
 • De ruimte, materialen en sanitaire ruimten worden van te voren en nadien gedesinfecteerd
 • Er zal reinigingsgel en handzeep beschikbaar zijn om de handen continu te kunnen reinigen
 • Bij alle oefeningen zorgen we ervoor dat er voldoende afstand gehouden wordt.

Voor onze serious games geldt dat je het als team tegen een ander team opneemt, ofwel dat mensen via de ruimte positie kiezen. Hiervoor zou ontzettend veel ruimte nodig zijn, plus de dynamiek gaat dan grotendeels verloren. Dus op dit moment bieden wij geen serious games aan.

Innoveren

Onder innoveren vallen alle activiteiten waarmee we jou concreet helpen om een innovatie uitdaging tot een goed einde te brengen. Aangezien dit altijd maatwerk is, zullen we samen afspreken hoe we dit traject zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Hierbij zullen, waar handig, digitale hulpmiddelen worden ingezet.

Meer weten?

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over de dienstverlening van Pimcy, of interesse in één van bovenstaande zaken, neem dan contact met ons op!

Gerelateerde berichten

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie van bepaalde services via uw browser opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.