Joyce Oomen innovatie regisseur CK
22
mei

Accept Mission en Innovatie Regisseur

Per maart 2019 is Pimcy een samenwerkingsverband aangegaan met Creatieve Koppen, hèt innovatiebureau van Rotterdam.

Pimcy heeft als één van de eerste innovatie consultancy bureaus nu een licentie om Accept Mission aan haar klanten aan te bieden. Daarnaast treedt Joyce toe tot Creatieve Koppen als freelance Innovatie Regisseur.

Pimcy Accept Mission

Steven Kop van Creatieve Koppen en Joyce Oomen van Pimcy vertellen waarom:

Joyce Oomen innovatie regisseur CK

Joyce van Pimcy: “Wij helpen organisaties om innovatie te structureren. Daarbij is het gevuld krijgen en houden van de innovatiefunnel een belangrijk onderdeel. We zochten nog een laagdrempelige en interactieve manier om challenges of specifieke uitdagingen te doen. Hiervoor is Accept Mission een perfecte oplossing. Maar wat ik vooral erg belangrijk vind is dat Steven en zijn team bezig zijn met doorontwikkeling van Accept Mission. Hierdoor zullen we het in de toekomst over de volle breedte van Innovatiemanagement kunnen inzetten.”

Steven Kop van Creatieve Koppen: “Accept Mission is opgezet met het idee dat het een breed ingezette oplossing zou kunnen zijn, dus niet alleen voor ons eigen bureau. De samenwerking met Pimcy geeft ons ook weer nieuwe inzichten, met name in de doorontwikkeling, omdat Pimcy sterk is op het gebied van portfoliomanagement”.  

Accept Mission

Accept Mission is een innovatieplatform. Middels het platform kunnen 3 belangrijke innovatie onderdelen worden gestimuleerd en geregisseerd:

1. Idee generatie

Accept Mission biedt een digitale brainstorming tool voor kleine tot grote groepen. De missies zijn vaak specifieke challenges. Niet alleen ideeën kunnen worden verzameld, maar ook bijvoorbeeld input op SWOT of PESTLE analyses.

2. Idee selectie

Nadat een eerste selectie heeft plaatsgevonden, kan door een andere groep van mensen (bijvoorbeeld een innovatieboard) op basis van criteria een kwalitatieve en kwantitatieve beoordeling gemaakt worden van een initiatief.

3. Idee inbox

Organisaties die streven naar continue innovatie willen permanent ideeën ophalen, en niet alleen in specifieke challenges. In de inbox kunnen op basis van bijvoorbeeld strategische thema’s doorlopend ideeën worden verzameld en beoordeeld door de community.

Accept Mission kent een aantal principes waardoor de betrokkenheid van deelnemers geoptimaliseerd wordt:

Gamification: je kunt als agent en als team punten scoren en jouw positie op het leaderboard zien.idea lieaderboard

 

 

 

 

Undercover optie: wie wil jij vandaag zijn? James Bond, Yoda; Accept Mission kent honderden avatars waardoor je anoniem ideeën kunt indienen en van jouw oordeel kunt voorzien. Hierdoor speelt de hiërarchie in het bedrijf veel minder een rol, iedereen is onbekend en gelijk. anonieme idee generatie

 

 

 

 

 

Genereer ideeën in meerdere rondes: Bouw in een handomdraai een script waarmee je deelnemers (in- of extern) vragen kunt laten beantwoorden of feedback kunt laten geven.bouw een script

 

 

 

 

 

Vertrouwde opbouw, verschillende scenario’s: Accept Mission geeft een groot aantal templates waarmee je zaken als een SWOT, PESTLE of concurrentie analyse ook simpel door een groep digitaal kunt laten uitvoeren. 

 

 

 

 

 

 

 

Door de licentie die Pimcy heeft verkregen, is het voor bedrijven ook mogelijk om challenges door Pimcy te laten ‘regisseren’ zonder dat ze zelf meteen een software licentie hoeven af te nemen. Dit komt vaak de snelheid ten goede, omdat dan allerlei ingewikkelde procedures voorkomen kunnen worden.

Innovatie Regisseur (freelance)

De klik tussen beide partijen is zo goed, dat Joyce van Pimcy zich nu ook aangesloten heeft bij Creatieve Koppen als zogenaamde Innovatie Regisseur. Joyce kan freelance worden ingezet als zogenaamde ‘flexibele schil’ van Creatieve Koppen.

Steven: Joyce brengt ervaring en senioriteit mee en is een goede match in ons team. Voor ons is het voordeel dat wij in drukke periodes geen nee hoeven te zeggen en toch de gewenste kwaliteit kunnen leveren”.

Joyce: Onze werkwijze en zienswijze komt grotendeels overeen, en ik breng weer andere expertise mee. Ik werk graag samen met andere partijen die op een zelfde manier innovatie en verandering benaderen. Creatieve Koppen is groter dan Pimcy en heeft een sterk marketing team, waardoor zij al een grotere klantenbasis heeft opgebouwd dan Pimcy. Ik zal in drukke periodes één tot twee dagen per week inzetbaar zijn voor Creatieve Koppen. Maar ook andersom kan ik een beroep doen op de hulp van Creatieve Koppen als het bij Pimcy erg druk is. Op deze manier vergroot ik dus ook onze eigen flexibiliteit.”

 

Weten wat Accept Mission voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met Pimcy, en we zorgen voor een demo!

 

Contactformulier

Naam

E-mail

Telefoonnummer

Ik wil meer informatie over

Door te "Verzenden" ga ik akkoord met de Privacyverklaring.